3 Nisan 2011

Yeni hayaller

Nihal Arın


Birlikte yaşadığınız kişiyi kaybetmek demek çok sevdiğiniz ve sizi çok seven kişiyi kaybetmek anlamına gelmiyor sadece.Yaşam tarzınızı,alışkanlıklarınızı ve gelecek hayallerinizi de kaybediyorsunuz. İki kişilik hayat tek kişi olarak devam ediyor, bocalıyor ve sürekli eksik hissediyorsunuz. Bu eksikliğin şiddetle canınızı acıtacağı  yerlerden, ortamlardan uzak durmaya çalışıyorsunuz.

Tabi bir de çöpe giden gelecek hayalleriniz var.Geleceğe ilişkin hayallerinizin bugünü anlamlı kıldığını hayalleriniz kalmadığında hayatın anlamının da kalmamasıyla anlıyorsunuz. Hayat anlamsızken gelecekten birşey beklemek de pek mümkün olmuyor.

İşte burda yola devam etmenizi sağlayan iki önemli etken devreye giriyor. Bir tanesi yeni alışkanlıklar, yeni ortamlar,yeni arkadaşlıklar edinmek.

Son bir yıl içinde hayatıma resmin yeniden ve etkili bir şekilde girmesi  üzerimde güçlü bir antidepresan etki yaptı. Üretmek insanı nasıl da onarıyor. Bu yıl içinde kurduğum yeni arkadaşlıklarla ise tazelendiğimi ve yenilendiğimi hissettim.

İkinci önemli etken ise, evlilik hayatımdan çok öncelere dayanan ama evlendikten yani "ben" den "biz"e geçtikten sonra ihmal ettiğim eski dostlarımla yeniden ilişki kurmak oldu.İnsanın ergenliğini, gençliğini bilen, ortak bir geçmişi ve anıları paylaştığı dostlarının  paha biçilemez olduğunu  farkettim.

Artık geleceğe ilişkin hayallerim olduğu gibi daha önemlisi birlikte hayal kurduğum dostalarım da var.    




Levent ARIN

8 yorum:

  1. Duygularını o kadar içtenlikle ifade etmişsin ki dostum, keşke acısına tutunup kalanlar senin bu yazını okuma şansı bulsalar diye düşündüm. Birgün bunları kitap haline getirmelisin. Acısını anlamak, o eşiği atlamak isteyen çok insan olduğuna inanıyorum. Birinin onlara yol göstermesi gerekir. Bu da kesinlikle sensin.

    YanıtlaSil
  2. bir antidepresanım da sensin...

    YanıtlaSil
  3. Sen de benim bir parçamsın Nihal :)

    Ustelik kesintilerin bütünü bozamadıgı bir parçam. Benim kaldıgım yerden aynı tatta devam edebilecegim bir kac kisiden birisin.

    Birilerine dostum diyebilmek icin benim kriterim bu.
    Kaldıgım yerden, (sanki önceki haftadan) yarım kalmış cümleyi tamamlamak için başlamak.
    Nerde kalmıştık kuzen? HA evvet, diyip...

    YanıtlaSil
  4. ve Sevgi'ye katılıyorum. Kesinlikle bunları derlemelisin. Kayıplarında kaybolmuş insanlara ışık olmalısın.

    YanıtlaSil
  5. "kayıplarında kaybolmuş insanlar" ne güzel bir tanım.Benim de bir parçam kayboldu galiba,neyseki kalanımın kaybolmasını engelleyen dostlar var :)

    YanıtlaSil
  6. ilk resim bir harika..
    ebrudan bahsetmiyorum bile..

    YanıtlaSil
  7. Nihal hanım çalışmaları biriktirip bir sergi açmaya ne dersiniz hem oradan taptaze yeni arkadaşlıklarda kurulabiliyor

    YanıtlaSil
  8. yazıda bahsi geçenler sırayla yorum yapıyorlar ne güzel...

    YanıtlaSil

ses verenler