6 Nisan 2014

affetmek...

G.Klimt



AFFETMEK ÜZERİNE... alıntılar 
(K.Sayar)


"Affetmek ruhunuzu canlandırır. Artık size mıknatıs gibi yapışmış öfke ve dargınlıkları taşımak zorunda değilsiniz."

"Adımlarınız hafifler ve günlerinizi şikayetlerin gölgesinde geçirmezsiniz."

"Affetmek, istenildiği takdirde herkesin öğrenebilecegi bi yetenek."

"insanlarin çoğu zaman affedememelerinin sebebi intikamin, affetmekten daha mantıklı olduğunu düşünmesidir. intikam veya sadece intikam fantezileri, sarhoş olmak veya boş boş dolaşmak gibidir."

"Birçok insan için ruhun özgürlesmeşi için atılan en zor adımdır affetmek. Ama gerekli ve zorunlu bir adım. Affetmediğimiz sürece o kişiye zincirle bağlı dururuz. ileriye gidemeyiz. Yüreğimiz hafifleyemez, gecenin garip saatlerinde kendimize duygusal işkence yapariz. "

"Affetmek Latince 'bağları çözmek' anlamina geliyor. Yüreğimizi sıkıştıran bağlari çözmektir affetmek."

"Affetmemek, bizim iyileşmemizi, sağlıklı ve doyumlu bir yaşam sürmemizi engeller."

Affetmek ise, geçmişi geçmişte bırakıp, 'anı' yaşama ve geleceğe umutla bakma özgürlüğünü verir. Buna rağmen çoğu insan hayatındaki bazı insanlari affetmeye yanaşmaz. "

"Affetmek geçmişi değiştirmez ama gelecegi değiştirir"

"Affetmemenin yaşamımızdaki bedelleri; depresyon, düşük özgüven, zarar veren ilişkiler içinde takılı kalıp kendini cezalandirmak; hayatin guzelliklerinden kendini ve başkalarını mahrum etmek; fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal hastalıklar; kazalar, bağımlılıklar, zararli alışkanlıklar, hayattan tat alamama hali ve strese bağlı tüm sorunlardır."

"Affetmemek ruhta bölünme yaratır. Bir tarafınız intikam arzusuyla yanıp tutuşur, diğer tarafınız bu duyguyu bastırmak ister. Bir tarafiniz kaçıp gitmek ister, diğer tarafınız cesur olmak ister. Bu içsel çatısma, enerji kaybına, özgüven düşüklüğüne, sevme ve bağlanma korkusuna sebep olur ve yaratıcılığınızı engeller."

"Affetmek, başkalarinin yaptığı yanlıştan ya da koşullardan dolayı kendimize acı vermeye son vermektir. Affetmek hayatin akışınana yeniden katılmaktır."

"Affetmemek sadece affetmeyen kişiye acı verir."

"Affetmek, kendinize verdiginiz bir armağandir; kızgınlık, öfke ve acıdan özgürleşmektir. Affetmeyi sectiğinizde gecmişte yaşamak yerine anda yaşamayi ve geleceğe yatirim yapmayı seçersiniz.

Affetmek kendi kendine olmaz, bilinçli bir seçimle olur. Unutmazsınız ama duygusal yükten kurtulursunuz."

"Gerçek affedişin ödülü özgürleşmektir. Acıyla yüzleşmeyi göze almak, korkularimizla ve kızgınlığımızla yüzleşmeyi de göze almaktır. Özgürleşmek ancak acıların içinden geçmekle mümkün,

"Acılarla yüzleşmek ise bizi derinleştirir, olgunlaştırır ve anlayış kazandırır."

"Acı, incinme, öfke, kızgınlık, yalnızlık duygusundan özgürleştikçe iyileşmeye başlarsınız."

" Nefret çok güçlü bir enerjidir. Bu enerjiyi başkalarina yöneltirseniz, başkalarina kesinlikle zarar verirsiniz ama kendi ruhunuza daha büyük zarar verirsiniz. Eger sahte affedişle gerçeği bastırırsanız, gölgenizin esiri olmuş bir halde kabuslar görerek yaşamayı sürdürürsünüz. Ama bu nefret enerjisini kanalize ederseniz hayatinizda huzuru, gerçek merhameti ve dürüst affedişi başaracak kadar gerçek gücünüzü kazanırsınız."

 "affetmek en iyi iyileşme yoludur."


6 yorum:

  1. Afetmeyi ne güzel toparlayıp bize sunmuşsun. Bu gece ben birini afetttim. Ruhumu özgürleştirdim. Üfledim o bulutların arasında kayboldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh böyle birşeye vesile olduysam ne mutlu, yazıyı okurken benimde aklımdan eski kızgınlıklar geçti ve onları bırakmak iyi geldi, umarım sana da iyi gelmiştir...

      Sil
  2. Nasıl affedilir diye de yol gösterilse çok iyi olurdu,affetmenin adını biliyorum ama aşama aşama nasıl uygulanılırı merak ediyorum.Diyet şart ama, fazla kilolardan kurtulmak için yol gösterici rejim listeleri olmadan... ,affetmenin de bir yol haritası olsa sadece adı olmasa...Affettim diyorum ama evi süpürürken
    birden bire aklıma geliveriyor,süpürgenin borusunu bütün gücümle sıkıp halının tüylerini yolduğumun farkına vardığımda bilinçaltımdan nasıl silebilirimi düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım affetmenin herkes için geçerli bir reçetesi yok, ama şöyle bir soru işe yarayabilir : "O kişi senin hala onu düşünmeye devam ettiğini, zihninde hala bir yeri olduğunu bilse ne derdi?"
      büyük ihtimalle onun için hala önemliyim, beni hala önemsiyor derdi. oysa (iyi veya kötü) hayatımızda yer almayı haketmiyor...




      Sil
  3. sevgili nihavent renkler,sizi merak edip bir ziyaret edesim geldi.Öyle çok zaman oldu ki blogumdan,blog dünyasından uzak olalı,sahiden merak ettim ve en son ne güzel bir yazı olmuş buna denk gelmek de ayrı hoşuma gitti...Ben uzun yıllar affetmek üzerine derinlemesine tariflere ihtiyacı olan,affetmekle ilgili bulduğum her yazıyı yalayıp yutan biri olarak eski heyecanımı hissettim ilkin.Bu arada bilmem bilir misiniz " affetmek üzerine" adında Edward Hallowal ın nefis bir kitabı vardır,öyle sakin sakin ve ciddiyetle öyle derinden ve sahici anlatır ki affetmeyi,sayfalarını çevirdiğinizde bile o pozitif duygu sarıp sarmalar sizi,adeta affetmeniz gereken biri olmasa bile sırf o içten anlatımları uygulamak üzere geçmişten derinlerden birini tutup zanlı yapasınız gelir :)
    Yaşadığımız her anın bize birşey sunduğu varsayımını kendimize yakın hissedebiliyorsak aslında bu tip affetme serüvenlerinde yanıbaşımızda bize ışık tutabilecek güzel bir şey eklemek isterim nacizane: ben hep şöyle düşünüyorum artık: bu insanın,aslında yaşamımda karşıma çıkan her insanın bana öğreteceği bir şey var.Bu kişi benim yaşamıma dokunmasaydı ben ne yapıyor olacaktım şimdi neyi farkettim? Haddim olmayarak şunu söylemeye çalışıyorum aslında: herkes hayatımızda olmayı hak ediyor ama yeri ve hayatımıza müdahalesi bizim kabul ettiğimiz sınırlar çerçevesinde ve bizim istediğimiz dozlarda...Yani özür dileyerek şunu sormak istedim size: hayatımızda yer almayı haketmediğini düşündüğümüz kişiyigerçekte içtenlikle affetmiş olur muyuz?
    Yaşamında en olmaması gereken yakınlıkta biriyle yıllarca af davasını gütmüş,içini çok acıtıp kanatıp durmuş ama sonunda hürriyete kavuşmuş biri olmanın mutluluğuyla yazdım bu yorumu bağışlayın,sizi çok seviyorum ummadığınız zamanlarda sizin için güzel dilekler uçuruyorum size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ummadığım bir zamanda ne güzel bir yorumdur bu delikızın evi :) çoook mutlu ettin beni,
      seni özlediğimi farkettim...söylediklerin çok haklı ve doğru...kötü niyetli biri de bize hayatta kötü niyetli insanlar olduğunu öğretiyor, benim dediğim sonrasında onu gittiğimiz her yere götürmemek...okuduğun ve düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkürler...

      Sil

ses verenler