18 Ekim 2011

Senden nefret ediyorum yaşlı amca


                                                    Roi James (meditasyon)


ama senin bundan haberin yok.

ben akşam işten dönerken sen her zaman olduğu gibi camlı balkonunda keyifle oturup televizyonunu seyrediyor göz ucuyla da bana bakıyorsun. Bazen de karşında oturan yaşlı eşinle sohbet ediyor, çayınızı/kahvenizi içiyorsunuz.

sizi ilk farkettiğimde "işte en güzel hayat bu!" demiştim. Ununu eleyip eleğini astıktan sonra balkonunda oturup geleni geçeni, hayatın akışını seyretmek, eşinle kahveleri höpürdetirken konudan komşudan, akrabalardan, tomurcuklanan çiçeklerden konuşmak. Zamanla yarışmadan ,sabah ,öğle ,akşam şeklinde üç vakitte yaşamak...

sizin bedenlerinizin üzerine Levent'le kendi kafamı oturtarak gelecekteki halimizi düşlüyordum.

bizim doktorlara, hastahanelere gittiğimiz zamanlarda siz camın önünde oturmuş karşılıklı çayınızı içip sohbetinizi etmeye devam ediyordunuz. Sizi gördükçe gittikçe uzaklaşan bir hayale baktığımı seziyordum, içim acıyordu. 

sonra Levent gitti...ben kaldım, tek başına bir hayat düzeni oluşturmaya başladım. Benim için hayat kökten değişti, başka bir şeye dönüştü. Oysa sen gene balkondaki köşenden tv'ni izliyor, eşinle şundan bundan sohbet ediyorsun.

ve önünden her geçişimde gözlerimi kaçırırken kaybettiğim tüm hayallerimi bana tekrar tekrar hatırlatıyorsun,

işte bu yüzden senden nefret ediyorum...





 


3 yorum:

  1. hobaaaa!!! buna başka bir ses veremem valla!

    YanıtlaSil
  2. nevarinciğim önce seni çok ama çok öpüyorum...bu yazacaklarımdan dolayı bana kızadabilirsin,nurten gene iyimser düşündü de diyebilirsin yada başka birşey...her halükarda seni seviyorum...o eskiden hayranlık şimdi ise nefret duygusu uyandıran yaşlı amca var ya...o da birgün gelecek o camlı balkonda oturmuyor olacak...herkes gibi bir var bir yok olacak...senin de çılgın bir tarafın var bilirim...o karı kocayı ziyaret edip blogonda yazdığın düşünceleri onlarla paylaşmaya ne dersin?bunu yapabilirsen hem sen hem onlar kendilerini çok daha iyi hissedeceksin hissedecekler...kimbilir belki onlarla konuşunca hiç de camın arkasından göründüğü gibi mutlu ve sağlıklı bir hayatları olmadığını öğreneceksin ki umarım öyle değildir...benim kafamda hep aynı soru...uzun yaşamak mı az ama dolu dolu ve kaliteli yaşamak mı?levent bey'in daha adını yazarken ya da telaffuz ederken içimden birşeyler akıp gidiyorsa,o insan bence kısa ömrünü seninle birlikte kaliteli ve dolu dolu yaşadığı içindir...seni de onu da çok seviyorum...o tanımadağım yaşlı amcayı da...nurten saydın...

    YanıtlaSil
  3. Nurtencim, güzel sözlerin ve pozifliğin her zaman bana iyi gelir bilirsin, ben de seni seviyorum :)

    YanıtlaSil

ses verenler